Rólunk

Az 1950-es években Magyarország kiemelkedő és meghatározó ipari kender termesztő ország volt.
A közelmúltban egyre többen kezdték újra felfedezni a kender adta lehetőségeket, egyik irány a klasszikusnak mondható ágazat, ami a textilt, kötelet és a rost felhasználást tartalmazza, továbbá van egy dinamikusan fejlődő terület, ami az étkezési és gyógyászati kendert foglalja magába.
Cégünk az étkezési kendert első sorban vetőmagelőállítás céljából termeszti, de számtalan termék előállítására van módunk és prototípusunk.

Vállalkozásunk küldetése a megfelelő minőségű és mennyiségű ipari kender vetőmag előállítása. Sajnos az elmúlt évtizedekben a hazai kenderipar gyakorlatilag eltűnt, és ezáltal a vetőmagbázis is minimálisra csökkent. A jelenleg elérhető készlet nem elég az ipari szintű termelés beindításához. Ezért szükségesnek érezzük, hogy a következő évek fejlődése érdekében rendelkezzünk megfelelő mennyiségű és minőségű vetőmaggal. Ami partnereink számára is biztosítani tudja, egy ipari szegmenshez a megfelelő alapokat.

Céljaink:

– Kiváló minőségű kendermag termesztése (a természeti adottságokat kihasználva);
– Hosszútávon Magyarországot ismét meghatározó kender hatalommá tenni a világban;

Terveink között szerepel a Magyar Fejlesztési Központ segítségével a teljes kender-iparág újbóli felépítése Magyarországon.

A Társaság stratégiai céljai:

– Egyedülálló éghajlati zónákra specializált vetőmagok nemesítése, génmegőrzése, tovább értékesítése, új fajták tanulmányozása, keresése; Elegendő vetőmagbázis kialakítása.